• Vijf redenen waarom meiden Jiu Jitsu moeten leren (en niet alleen voor zelfverdediging)

  Vijf redenen waarom meiden Jiu Jitsu moeten leren (en niet alleen voor zelfverdediging)

  Bij Yamamoto trainen zo’n 15 meiden. Maar is Jiu Jitsu niet meer iets voor jongens? Helemaal niet! Wij vinden dat meiden net zo goed Jiu Jitsu-ka kunnen worden. Daarom hebben we vijf belangrijke redenen voor je op een rijtje gezet.

  1.    Je houdt van je lijf om wat je kunt (en niet om hoe je eruitziet)

  Natuurlijk vinden zowel jongens als meiden het belangrijk hoe ze eruitzien. Uit onderzoek blijkt echter dat meiden vaker problemen met hun lichaamsbeeld hebben dan jongens. Modebladen, reclame, media… De oorzaken zijn bekend. Jiu Jitsu zorgt ervoor dat je ziet wat je lichaam allemaal kan. Door meer bezig te zijn met de positieve kanten van je lijf, dan met de onderdelen die je niet mooi vindt, krijg je meer zelfvertrouwen.

  2.    Je hoeft niet groot en sterk te zijn

  Ja, er zijn ook meiden die groter, sterker of zwaarder zijn dan mannen. Maar voor de eerste keer een dojo inlopen met allemaal jongens en mannen kan best intimiderend zijn. Bij Jiu Jitsu maakt het niet uit of je groot of klein bent, zwaar of licht, dik of dun. Het gaat om techniek. En hoe vet is het als je als jonge meid een stevige kerel in een houdgreep krijgt?

  3.    Meiden onder elkaar

  De mensen waar je mee traint bij Jiu Jitsu worden op den duur vrienden. Je deelt dezelfde passie, je werkt samen naar een hogere band en hebt plezier op de mat. Je hebt respect voor elkaar en zo ontstaan mooie vriendschappen.

  4.    Wat hoort en wat hoort niet?

  Jongens-dingen en meiden-dingen. Dit is 2019 en gelukkig zijn mannen en vrouwen gelijk aan elkaar. Daarom is er wat ons betreft niet zoiets als een typische jongenssport of een echte meidensport. Jiu Jitsu is voor iedereen. Of je nu buiten de mat houdt van nagellak en je make up of van een hoodie en kort haar. Wij zijn allemaal hetzelfde: we houden allemaal van Jiu Jitsu!

  5.    Een positief voorbeeld voor andere meiden

  Tijdens je jeugd kom je als meid allerlei soorten vrouwen tegen. Je moeder, een lerares, andere meiden op school. Als vrouwelijke Jiu Jitsu-ka ben jij misschien wel een voorbeeld voor andere jonge meiden. Door jezelf te zijn en te doen wat jezelf wil (namelijk Jiu Jitsu!) inspireer je anderen. Wie weet staan ze binnenkort wel met je op de mat!

  Dit artikel is gebaseerd op deze website.