• Net begonnen met Jiu Jitsu? Handig om te weten!

  Net begonnen met Jiu Jitsu? Handig om te weten!

  We zien geregeld nieuwe mensen op de mat. Benieuwd naar Jiu Jitsu gaan ze soms fanatiek, soms aarzelend van start. Als beginner is het handig als je vooraf een paar dingen weet.  

  Neem de tijd

  Jiu Jitsu is niet een sport die je ‘eventjes op een dinsdagavond’ leert. Het kost tijd om de juiste techniek onder de knie te krijgen. En oefening baart kunst. Leren kan alleen met vallen en opstaan. Dus hou vol en geef niet na drie trainingen al op.

  Wat trek ik aan?

  Natuurlijk ziet zo’n wit Jiu Jitsu-pak (een Gi) er gaaf uit, maar als je net begint mag je bij ons gerust de eerste paar keer komen trainen in een trainingspak of joggingbroek met shirt. We trainen allemaal op blote voeten, dus om het juiste schoeisel hoef je je niet druk te maken. Breng wel slippers mee. Wel zo handig om van de kleedkamer naar de mat te lopen. Bevalt Jiu Jitsu en word je lid van onze vereniging? Tof! Nu kun je zo’n mooie Gi bestellen en aantrekken.

  Help, een schaafwond!

  Wat we vaak van beginners horen is dat ze een schaafwondje oplopen tijdens de training. Vaak aan handen of voeten. Dat komt door het schuren van je lichaam over de mat. Zo ontstaat er een klein brandwondje dat aanvoelt als een schaafwond. Even vervelend, maar het is zo voorbij en na een paar dagen zie je er niks meer van. Sommigen geven hierdoor op. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, want na een paar trainingen heb je hier geen last meer van. Vraag maar eens aan onze leden.