• Jiu Jitsu is meer dan een verdedigingskunst

  Jiu Jitsu is meer dan een verdedigingskunst

  Vanzelfsprekendheid?

  Jiu Jitsu is meer dan een verdedigingskunst. Dat wordt meteen duidelijk als je een keertje meetraint bij Yamamoto Maastricht. Natuurlijk: werpen, klemmen, valbreken. Het komt allemaal aan bod. Maar jiu jitsu gaat verder.

  Discipline

  Het is voor sommige leeftijden misschien een vies woord, maar voor Yamamoto betekent het meer dan alleen op tijd komen voor de training. Je luistert naar je trainer, begroet je uke (tegenstander) en ruimt samen de dojo op. Die discipline neem je ook mee naar huis, school of werk. De normaalste zaak van de wereld, toch?

  Respect

  Het wordt vaak te pas en te onpas geroepen, maar bij jiu jitsu is het een onlosmakelijk onderdeel van de sport. Je ligt regelmatig met je uke op de mat, maar tegelijkertijd heb je altijd respect voor die ander. De liefde voor de sport is de verbinding. En als er afgeklopt wordt, dan luister je natuurlijk. Spreekt voor zich, toch?

  Hygiëne

  En dan gaat het niet alleen over je hagelwitte jiu jitsu-pak. De matten worden twee keer per jaar samen grondig gepoetst. De ruimte laten we netjes achter. En ook persoonlijke hygiëne is een aandachtspunt binnen de sport. Maar zweten is onvermijdelijk, toch?

  Begin met A