Ook voor de jeugd
Wij bieden Jiu Jitsu ook speciaal voor de jeugd! Iedere dinsdag en donderdagavond is het voor onze jonge Jiu Jitsuka’s (vanaf 8 jaar) mogelijk om Jiu Jitsu lessen te volgen. Uiteraard is het mogelijk om als ouder ook deel te nemen aan de jeugdles. Dit zijn de lestijden voor de jeugd. Eerst even contact met een van de bestuursleden? Dat kan vul gerust het contactformulier in of bel.

Verantwoordelijkheid
Het toepassen van Jiu Jitsu technieken brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Kunnen jeugdigen die wel dragen? Door de opbouw van de les worden vooroordelen, zoals gevaarlijk of agressief, door professionele begeleiding weggenomen. We zien dat jeugdigen anders tegen Jiu Jitsu aankijken dan volwassenen. Zij zien Jiu Jitsu als een spel en willen dit spelend leren. Tijdens onze jeugdlessen gebruiken we dan ook veel spelelementen.

Wat leert mijn kind bij Jiu Jitsu?
Jiu Jitsu is van oudsher een zelfverdedigingskunst die doorontwikkeld is door de Samoerai. Ze gebruikten de technieken om zich te verdedigen tegen hun aanvallers als ze geen wapens meer hadden. Om deze technieken te gebruiken hadden ze zogenaamde motorische vaardigheden nodig. Oftewel controle hebben over de beweging van je lichaam. Net zoals een professionele voetballer bijvoorbeeld 100 keer zijn schiettechniek beoefent om zo gericht te kunnen schieten op het doel.

Meer dan verdediging
Jiu Jitsu is meer dan alleen het aanleren van verdedigingstechnieken. Bij Jiu Jitsu leert uw kind gecontroleerd te vallen als hij bijvoorbeeld wordt omgeduwd. Ook leert hij om respect te hebben voor elkaar in een sociale omgeving. Uw kind wordt niet alleen mentaal maar ook fysiek weerbaarder. Na vallen moet je ook weer leren opstaan. Een kind heeft vanaf 8 jaar een enorme leercapaciteit. Het is de beste leeftijd om te beginnen met Jiu Jitsu. Onze gecertificeerde leraren hebben jarenlange ervaring met Jiu Jitsu en het lesgeven aan jeugdigen.

Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds maakt het mogelijk dat kinderen kunnen sporten door middel van een financiële bijdrage door het fonds. Hierdoor kan uw kind maximaal tien maanden gratis bij ons sporten.
Wij werken als vereniging nauw samen met het Jeugdsportfonds, zodat uw kind toch kan sporten. Of u in aanmerking komt voor een bijdrage hangt af van uw financiële situatie.
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor het Jeugdsportfonds? Neem dan contact op met Roy Hulst. Roy verzorgt in overleg met u de aanvraag en de administratieve afhandeling.

Contactgegevens Roy Hulst:

medium
nieuwe jaar