• Budonacht 2018: Budo leeft in Maastricht!

  Budonacht 2018: Budo leeft in Maastricht!

  Wat krijg je als je vier verschillende budosporten in een avond  samen brengt op de mat? Juist: de Budonacht van Jiu Jitsu vereniging Yamamoto Maastricht. Voor de zesde keer hebben we deze sportieve en leerzame avond georganiseerd. Er waren weer veel deelnemers. Budo leeft in Maastricht!

  Boksen

  Na de warming up van Jean Verhaegen van Verhaegen Sports Boxing begon de workshop Boksen. Centraal stond de manier waarop een bokser beweegt. Niet voor niks is de uitspraak van Muhammed Ali ‘dance like a butterfly, sting like a bee’ wereldberoemd. De deelnemers deden hun uiterste best om net zo lichtvoetig te bewegen.

  Mesvechttechnieken

  Costa Manolopoulos deelde voor zijn workshop de groep in tweeën. Hij verzorgde een gevarieerde workshop waarin stok- en mesvechttechnieken werden uitgelegd en toegepast. Een hele andere kant van de Budosport.

  MMA

  De basisbeginselen van MMA (Mixed Martial Arts) werden uitgelegd door Mathijs van Sloun. Deze sport kent vele technieken om de tegenstander tot ‘submission’ (overgave) te dwingen. Regelmatig kwamen herkenbare Jiu Jitsu-bewegingen aan bod. Een mooie manier om te zien hoe MMA gebruik maakt van de verschillende kanten van de Budosport.

  Jiu Jitsu

  Peter Vluggen verzorgde als laatste de workshop Jiu Jitsu. “We hebben net enkele full contact vechtsporten ervaren. Bij Jiu Jitsu wordt meer proportioneel geweld toegepast.” De Budonacht zit erop, er wordt nog even nagepraat aan de Bar Weinig. Het was weer een geslaagde avond en voor herhaling vatbaar!